TRACTARI AUTO NON STOP - 0749 636 606

Strada Aluniș 20, Iași

Motoare BMW din Europa pentru mașini fabricate până în 2015: Diesel vs. Benzina

Motoarele BMW cu probleme, unul din ele fiind N47

Atunci când vine vorba de performanță și fiabilitate, motoarele BMW sunt recunoscute pe scară largă pentru excelența lor. Însă, chiar și cele mai bune motoare pot întâmpina probleme, indiferent dacă sunt diesel sau pe benzină.

În acest articol, vom explora cele mai bune 10 motoare BMW fabricate până în 2015 din Europa și vom evidenția problemele specifice descoperite si de Tracta, inclusiv codurile de eroare pe care le poți întâlni în timpul diagnosticării și problemele mecanice asociate.

Vom analiza, de asemenea, avantajele și dezavantajele motoarelor pe benzină și diesel. 

BMW N47 (Diesel)

Motoarele BMW N47 sunt cunoscute pentru eficiența lor excelentă și cuplul impresionant. Cu toate acestea, ele sunt afectate adesea de o problemă comună: lantul de distribuție. Această problemă poate duce la zgomote în lanț și, în cele din urmă, la o defectare completă a lantului. Codul de eroare asociat acestei probleme este “P0016 – Poziția arborelui cotit / arborelui cu came, fază în afara intervalului”.

BMW N54 (Benzină)

Motoarele BMW N54 au fost apreciate pentru performanța lor excepțională, dar uneori pot întâmpina probleme legate de turbocompresoare. Unul dintre simptomele comune ale unui turbocompresor defect este o scădere a puterii și apariția codului de eroare “P0299 – Presiunea turbinei prea scăzută”.

BMW M57 (Diesel)

Motoarele BMW M57 sunt puternice și robuste, însă un defect întâlnit frecvent este deteriorarea supapelor EGR. Aceasta poate provoca o serie de probleme, cum ar fi o putere redusă și emisii crescute. Codul de eroare asociat acestei probleme este “P0401 – Sistemul de recirculare a gazelor de eșapament – flux insuficient”.

BMW N43 (Benzină)

Motoarele BMW N43 pot suferi de o problemă la lanțul de distribuție, similară cu cea întâlnită la motoarele diesel N47. Defecțiunile lantului de distribuție pot duce la un comportament neregulat al motorului și la codul de eroare “P0015 – Poziția arborelui cotit / arborelui cu came, fază în afara intervalului”.

BMW M50 (Benzină)

Motoarele BMW M50 sunt apreciate de mulți entuziaști pentru caracteristicile lor sportive, dar o problemă frecventă este deteriorarea senzorului de poziție a arborelui cotit. Acest lucru poate cauza dificultăți la pornire și o funcționare inconstantă a motorului. Codul de eroare asociat acestei probleme este “P0335 – Senzorul de poziție arbore cotit A Circuit defectuos”.

BMW M47 (Diesel)

Motoarele BMW M47 sunt puternice și economice, dar pot avea probleme cu supapele EGR, similar cu motoarele M57. Codul de eroare asociat acestei probleme este “P0404 – Sistemul de recirculare a gazelor de eșapament – performanță redusă”.

BMW N52 (Benzină)

Motoarele BMW N52 sunt cunoscute pentru sunetul lor lin și rafinat, dar uneori pot întâlni o problemă cu valva VANOS. Aceasta poate cauza o pierdere a puterii și o performanță scăzută a motorului. Codul de eroare asociat acestei probleme este “P0012 – Poziția arborelui cotit / arborelui cu came, fază în afara intervalului”.

BMW M57N (Diesel)

Motoarele BMW M57N sunt variante îmbunătățite ale motorului M57 și pot suferi de probleme cu turbocompresorul, ca și motoarele M57. Codul de eroare asociat acestei probleme este “P0299 – Presiunea turbinei prea scăzută”.

BMW M40 (Benzină)

Motoarele BMW M40 sunt fiabile și durabile, dar pot întâmpina o problemă cu senzorul de oxigen. Aceasta poate duce la o funcționare necorespunzătoare a motorului și la o consum mare de combustibil. Codul de eroare asociat acestei probleme este “P0130 – Senzor de oxigen Circuitul de intrare a tensiunii defectuos”.

BMW M47N (Diesel)

Motoarele BMW M47N sunt variante îmbunătățite ale motorului M47 și pot întâlni probleme similare, cum ar fi supapele EGR. Codul de eroare asociat acestei probleme este “P0401 – Sistemul de recirculare a gazelor de eșapament – flux insuficient“.

Avantajele și dezavantajele motoarelor pe benzină și diesel

Motoare BMW pe benzină

Avantaje

Performanță mai ridicată, cu o putere instantanee
Reacții mai rapide la accelerație
Vibrare redusă și zgomot mai scăzut
Ușurință în pornirea la rece

Dezavantaje

Consum de combustibil mai ridicat
Costuri mai mari de întreținere și service
Emisii mai mari de CO2

Motoare BMW diesel

Avantaje

Cuplu ridicat, ideal pentru conducerea la viteză constantă
Consum de combustibil redus
Durabilitate și rezistență la uzură

Dezavantaje

Zgomot și vibrații mai mari
Reacții mai lente la accelerație
Costuri mai mari de achiziție inițială

Cuprins
Motoare BMW din Europa până în 2015 -Top 10
Nume articol
Motoare BMW din Europa până în 2015 -Top 10
Descriere
Cele mai bune 10 motoare BMW fabricate în Europa până în 2015 : Fiabilitate versus întreținere și reparații.
Autor
Publicator
Tracta
Logo firma
Pornim o discutie?

Related Posts

Suna acum!