Sigla companiei Tracta

Echipa Tracta are concediu de pe 16.02 pana pe 19.02.24 inclusiv. Va multumim pentru intelegere. Revenim cu surprize...

Motoare BMW din Europa pentru masini fabricate pana in 2015: Diesel vs. Benzina?

Motoarele BMW cu probleme, unul din ele fiind N47

Atunci cand vine vorba de performanta si fiabilitate, motoarele BMW sunt recunoscute pe scara larga pentru excelenta lor. Insa, chiar și cel mai bun motor pot intampina probleme, indiferent daca este diesel sau pe benzina.

In acest articol, vom explora cele mai bune 10 motoare BMW fabricate pana in 2015 din Europa si vom evidentia problemele specifice descoperite si de Tracta, inclusiv codurile de eroare pe care le poțti intalni in timpul diagnosticarii si problemele mecanice asociate.

Vom analiza, de asemenea, avantajele și dezavantajele motoarelor pe benzina si diesel. 

Motoare BMW:

N47 (Diesel)

Motoarele BMW N47 sunt cunoscute pentru eficienta lor excelenta si cuplul impresionant. Cu toate acestea, ele sunt afectate adesea de o problema comuna: lantul de distributie. Aceasta problema poate duce la zgomote in lant si in cele din urmăa, la o defectare completa a lantului. Codul de eroare asociat acestei probleme este “P0016 – Pozitia arborelui cotit / arborelui cu came, faza in afara intervalului”.

N54 (Benzina)

Motoarele BMW N54 au fost apreciate pentru performanta lor exceptionala, dar uneori pot intampina probleme legate de turbocompresoare. Unul dintre simptomele comune ale unui turbocompresor defect este o scadere a puterii si apariția codului de eroare “P0299 – Presiunea turbinei prea scazuta”.

M57 (Diesel)

Motoarele BMW M57 sunt puternice și robuste, însă un defect întâlnit frecvent este deteriorarea supapelor EGR. Aceasta poate provoca o serie de probleme, cum ar fi o putere redusă și emisii crescute. Codul de eroare asociat acestei probleme este “P0401 – Sistemul de recirculare a gazelor de eșapament – flux insuficient”.

N43 (Benzina)

Motoarele BMW N43 pot suferi o problema la lantul de distributie, similara cu cea intalnita la motoarele diesel N47. Defectiunile lantului de distributie pot duce la un comportament neregulat al motorului si la codul de eroare “P0015 – Pozitia arborelui cotit / arborelui cu came, faza in afara intervalului”.

M50 (Benzina)

Motoarele BMW M50 sunt apreciate de multi entuziasti pentru caracteristicile lor sportive, dar o problema frecventa este deteriorarea senzorului de pozitie a arborelui cotit. Acest lucru poate cauza dificultati la pornire si o functionare inconstanta a motorului. Codul de eroare asociat acestei probleme este “P0335 – Senzorul de pozitie arbore cotit A Circuit defectuos”.

M47 (Diesel)

Motoarele BMW M47 sunt puternice si economice, dar pot avea probleme cu supapele EGR, similar cu motoarele M57. Codul de eroare asociat acestei probleme este “P0404 – Sistemul de recirculare a gazelor de esapament – performanta redusa”.

N52 (Benzina)

Motoarele BMW N52 sunt cunoscute pentru sunetul lor lin si rafinat, dar uneori pot intalni o problema cu valva VANOS. Aceasta poate cauza o pierdere a puterii si o performanta scazuta a motorului. Codul de eroare asociat acestei probleme este “P0012 – Pozitia arborelui cotit / arborelui cu came, faza in afara intervalului”.

M57N (Diesel)

Motoarele BMW M57N sunt variante imbunatatite ale motorului M57 si pot suferi de probleme cu turbocompresorul, ca si motoarele M57. Codul de eroare asociat acestei probleme este “P0299 – Presiunea turbinei prea scazuta”.

M40 (Benzina)

Motoarele BMW M40 sunt fiabile si durabile, dar pot îintampina o problema cu senzorul de oxigen. Aceasta poate duce la o functionare necorespunzatoare a motorului si la un consum mare de combustibil. Codul de eroare asociat acestei probleme este “P0130 – Senzor de oxigen Circuitul de intrare a tensiunii defectuos”.

M47N (Diesel)

Motoarele BMW M47N sunt variante imbunatatite ale motorului M47 si pot intalni probleme similare, cum ar fi supapele EGR. Codul de eroare asociat acestei probleme este “P0401 – Sistemul de recirculare a gazelor de esapament – flux insuficient“.

Un site de piese auto online calitativ, competen si la un pret rezonabil este: https://www.autopieseonline24.ro/.

Avantajele si dezavantajele unui motor pe benzina si diesel

Motoarele BMW cu probleme, unul din ele fiind N47

Motoare BMW pe benzina

Avantaje

Performanta mai ridicata, cu o putere instantanee
Reactii mai rapide la acceleratie
Vibrare redusa si zgomot mai scazut
Usurinta in pornirea la rece

Dezavantaje

Consum de combustibil mai ridicat
Costuri mai mari de intretinere si service
Emisii mai mari de CO2

Motoare BMW diesel

Avantaje

Cuplu ridicat, ideal pentru conducerea la viteza constanta
Consum de combustibil redus
Durabilitate si rezistenta la uzura

Dezavantaje

Zgomot si vibratii mai mari
Reactii mai lente la acceleratie
Costuri mai mari de achizitie initiala

Cuprins
Motoare BMW din Europa pentru masini fabricate pana in 2015: Diesel vs. Benzina?
Nume articol
Motoare BMW din Europa pentru masini fabricate pana in 2015: Diesel vs. Benzina?
Descriere
Cele mai bune 10 motoare BMW fabricate in Europa pana in 2015: Fiabilitate versus intretinere si reparatii.
Autor
Publicator
Tracta
Logo firma
Pornim o discutie?

Related Posts

Deschide conversatia
Ai intrebari?
Tracta Vulcanizare Mobila
Salutari ! Suntem disponibili Non Stop. Cu ce te putem ajuta?
Apeleaza NON STOP!